Burgemeester André Van de Vyver en schepen Steven Vervaet kondigden donderdag aan dat Zwijndrecht naar de rechter stapt tegen 3M.
Volledig scherm
Burgemeester André Van de Vyver en schepen Steven Vervaet kondigden donderdag aan dat Zwijndrecht naar de rechter stapt tegen 3M. © BELGA

Zwijndrecht stelt 3M in gebreke voor PFOS-vervuiling: “Onze inwoners worden gegijzeld door onzekerheid”

ZwijndrechtHet gemeentebestuur van Zwijndrecht gaat juridische stappen zetten tegen chemiebedrijf 3M na de alarmerende resultaten van het bloedonderzoek bij omwonenden. Het bedrijf krijgt 14 dagen tijd om de volledige verantwoordelijkheid te erkennen voor de vervuiling. Onderneemt 3M geen actie, zal Zwijndrecht naar de rechter stappen om schadevergoedingen te bekomen. Daarnaast wil de gemeente dat alle inwoners de kans krijgen een bloedonderzoek te ondergaan. 

 1. Vitrine van kledingwinkel springt week na pensionering van uitbaters plots stuk: “Het heeft nog net lang genoeg stand gehouden”
  Beveren

  Vitrine van kledingwin­kel springt week na pensione­ring van uitbaters plots stuk: “Het heeft nog net lang genoeg stand gehouden”

  Een vreemde speling van het lot. In de Oude Zandstraat in Beveren is dinsdagvoormiddag een vitrineraam van Huis Weekers plots kapot gesprongen. Uitbaatster Lutgarde Weekers had pas vorige week definitief de deuren gesloten van haar kledingwinkel en dat na 44 jaar. De collega’s van haar echtgenoot Paul De Schepper kwamen ter plaatse om de glasscherven te ruimen. Ook hij werd amper een week geleden nog uitgezwaaid na 40 jaar dienst bij de brandweer.
 1. Toch wat kerstsfeer in Poperinge: “Beperkte kerstmarkt met schaatspiste en nostalgisch rad”
  Poperinge

  Toch wat kerstsfeer in Poperinge: “Beperkte kerstmarkt met schaatspis­te en nostal­gisch rad”

  In heel wat steden werd de stekker al uit de aankomende kerstmarkten getrokken, maar het Poperingse stadsbestuur brengt vanaf 17 december toch wat kerstsfeer naar de Hoppestad. “Door de slechte coronacijfers moesten we de plannen voor de kerstmarkt en optredens bijsturen, maar het evenement kan dan toch in beperkte mate plaatsvinden”, zegt burgemeester Christof Dejaegher (CD&V). Wie de kerstmarkt en de attracties wil bezoeken, draagt een mondmasker en moet een Covid Safe Ticket voorleggen.
 2. Franstalige jonge ontwerpsters verkopen in Kortrijkse winkels: “Perfecte geschenken voor eindejaar”
  Kortrijk

  Franstali­ge jonge ontwerp­sters verkopen in Kortrijkse winkels: “Perfecte geschenken voor eindejaar”

  De stad Kortrijk en Designregio Kortrijk slaan de handen in elkaar met het nieuwe Pop In Store. Vier handelszaken ontvangen Franstalige ontwerpers, die er tot 15 januari hun producten verkopen. “Dit uniek internationaal project geeft designers van over de grens de kans om in Kortrijk een nieuwe markt aan te boren. En de deelnemende handelaars spelen deze aantrekkelijke cross-over uit om tijdens de eindejaarsperiode extra klanten naar hun zaak te lokken”, zegt schepen van Economie Wouter Allijns (Team Burgemeester).
 3. Dierenasiel De Knuffelpootjes slaakt noodkreet om dieren warm te houden tijdens de winter: “We behelpen ons met elektrische vuurtjes en warmtelampen, maar die kosten lopen enorm hoog op”
  Rekkem

  Dieren­asiel De Knuffel­poot­jes slaakt noodkreet om dieren warm te houden tijdens de winter: “We behelpen ons met elektri­sche vuurtjes en warmtelam­pen, maar die kosten lopen enorm hoog op”

  Het dierenasiel De Knuffelpootjes in Rekkem heeft een oproep geplaatst om giften nu de winter echt doorbreekt en het voor die dieren ook koud wordt. Een deel van de honden worden verwarmd met een warmtelampen. “Maar als het echt koud wordt, helpt dat niet”, zegt Brenda Devos van het dierenasiel.