Zwevegemnaar (45) raakt zwaargewond aan arm bij arbeidsongeval

Een 45-jarige man uit Zwevegem raakte gisteren met zijn arm gekneld tussen de kabels van een lier bij Schoonacker nv in Wetteren.
Foto Didier Verbaere Een 45-jarige man uit Zwevegem raakte gisteren met zijn arm gekneld tussen de kabels van een lier bij Schoonacker nv in Wetteren.

Op het industriepark van Kwatrecht in Wetteren raakte een 45-jarige man uit Zwevegem gisteren omstreeks 11.45 uur met zijn arm gekneld tussen de kabels van een lier (een soort haspel met trekhaak) op het laadplatform van een vrachtwagen bij Schoonacker nv, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het verhuizen van machines.


De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse om de man uit zijn benarde positie te bevrijden. Dat lukte omstreeks 12.35 uur door de kabels van de lier te ontspannen. De man werd met zware verwondingen aan de arm naar het UZ in Gent gebracht voor een spoedoperatie. "Zijn toestand is vrij ernstig en vermoedelijk kan hij zijn arm verliezen", wist brandweerofficier Romain Van Bever van de Wetterse brandweer.


Hoe het ongeluk gebeurde, is niet zeker. "De arbeider wou een vorkheflift op de vrachtwagen takelen. "Bij het afrollen van de kabel op de katrol liep het fout. Of het gaat om een technish defect of een menselijk defect zal verder onderzoek moeten uitwijzen". De zaakvoerder van het bedrijf wou geen commentaar kwijt over het ongeval. Over de gezondheidstoestand van het slachtoffer is verder niks geweten. (DVL)