Wie redt volkscafé 't Boldershof?

LEEGSTAND DREIGT NA TACHTIG JAAR UITBATING

Tot juli tapt Bram Vanden Broecke van Kaffee Tende nog de pintjes in 't Boldershof.
Maxime Petit Tot juli tapt Bram Vanden Broecke van Kaffee Tende nog de pintjes in 't Boldershof.
Het einde dreigt voor 't Boldershof, een van de sterkste volkscafés van Zwevegem. Indien er zich voor juli geen kandidaat-overnemers aandienen, komt de zaak na tachtig jaar uitbating leeg te staan. Dat zou een ramp zijn voor de vele trouwe verenigingen, waaronder een grote supportersclub van RSC Anderlecht.

't Boldershof in de Harelbeekstraat kende eind 2016 een moeilijk moment toen de Waregemse uitbaters stopten. De eigenaar, brouwerij Omer Vander Ghinste uit Bellegem, zette het licht op groen voor een tijdelijke oplossing. Bram Vanden Broecke (38) en Gwendoline Wanseele (31) van Kaffee Tende in de Otegemstraat, nabij het kanaal Bossuit-Kortrijk, namen sinds januari tijdelijk de uitbating van 't Boldershof over, omdat hun bruine kroeg, in streekbieren gespecialiseerd, ondertussen grondig verbouwd wordt. Het koppel blijft nog tot juli in 't Boldershof om meteen daarna hun eigen thuishaven Kaffee Tende te heropenen. Indien er tegen dan geen overnemers zijn, is het voorlopig einde verhaal voor 't Boldershof. Dat is een tegenvaller voor de stamgasten, maar ook voor de verenigingen. Onder meer een van de grootste supportersclubs van Anderlecht in ons land en de wielertoeristen van De Dauwtrappers hebben er hun thuis.

Café 't Boldershof is over te nemen.
Maxime Petit Café 't Boldershof is over te nemen.

Grote horecazaak

"Er waren al kandidaat-overnemers, maar niemand overtuigde", zegt Jurgen Masquelin (34), horecavertegenwoordiger van Omer Vander Ghinste. "We zoeken uitbaters die hard willen werken. Best twee mensen of een koppel, want 't Boldershof is een grote horecazaak. Naast het café, met een capaciteit van 120 mensen, is er ook een zaal, waarin zo'n 150 man kan. Die dient onder meer voor koffietafels, babyborrels, verjaardagen en communiefeesten. We zoeken mensen die meegaand zijn en kunnen organiseren, een luisterend oor hebben en met jong en oud overweg kunnen. 't Boldershof mag na tachtig jaar niet sluiten."

Potentieel

Volgens Bram Vanden Broecke van Kaffee Tende moeten geïnteresseerden niet twijfelen. "Kaffee Tende is natuurlijk het beste café van Zwevegem (lacht). 't Boldershof heeft ook echt wel potentieel. Je hebt veel verenigingen en die zijn honkvast. Zo zit wielertoeristenclub De Dauwtrappers hier al zo'n veertig jaar. Er is ook de bijhorende zaal met een aparte toog en koelkasten. Je hebt hier dus eigenlijk twee cafés in één horecazaak. Er is boven ook een vergaderzaal en ruimte om te wonen, mits verfraaiingen. Ik ben heel tevreden dat we de kans krijgen om 't Boldershof nog tot juli te mogen uitbaten, tot Kaffee Tende weer heropent. Het is én voor ons én voor de brouwerij goed. Hopelijk wordt 't Boldershof gered", aldus Vanden Broecke.


Kandidaat-overnemers melden zich aan bij Jurgen Masquelin door een e-mail te sturen naar jurgen@omer.be.