Vijf jongeren vliegen met auto door drie voortuinen, maar blijven zo goed als ongedeerd

De Volkswagen belandde op de zij tegen een woning.
RV De Volkswagen belandde op de zij tegen een woning.
In Otegem (Zwevegem) zijn vijf jongeren vrijdagavond met hun auto in drie voortuinen beland. Hun voertuig miste een paal op een haar en kwam tegen de hoek van een woning op de zijkant tot stilstand. Ze raakten slechts lichtgewond, maar de schade was groot.
De Volkswagen moest getakeld worden.
LSI De Volkswagen moest getakeld worden.

Rond 20 uur hoorden José Dendoncker en zijn echtgenote Monique Deconinck uit de Ingooigemstraat een luide knal. “We zaten in de zetel tv te kijken”, vertelt José. “Ik dacht dat er iemand tegen de zijkant van ons omheiningsmuurtje was gereden. Dat was vroeger al eens gebeurd. Maar het bleek dit keer erger.” Een Volkswagen met vijf jongeren aan boord die van Ingooigem richting Otegem reed, was na een kleine verkeersremmer aan het slippen gegaan en door het omheiningsmuurtje van het koppel gereden. Rondvliegende brokstukken vernielden ook de glazen voordeur.

Enkele omheiningsmuurtjes sneuvelden.
LSI Enkele omheiningsmuurtjes sneuvelden.

Bij buurvrouw Anna-Charlotte Kruydt raakten de garagepoort, voortuin en rolluiken beschadigd. Uiteindelijk miste de Volkswagen op een haar na een verlichtingspaal, ontwortelde nog een stevige spar en kwam op de zijkant tegen de hoek van de gevel van de woning van een 92-jarig vrouwtje tot stilstand. Ook daar sneuvelde nog een muurtje en een hek. De woning werd geraakt en vertoonde een barst. De vijf jongeren kropen één voor één zo goed als ongedeerd uit het verhakkelde voertuig. De 22-jarige jongeman uit Meulebeke achter het stuur had niet gedronken. De brandweer van de zone Fluvia ruimde het puin op, waarna het voertuig werd getakeld.

Een garagepoort deelde in de brokken.
LSI Een garagepoort deelde in de brokken.7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bart Vrancken

  Ben de dochter reeds enkele maanden aan het leren rijden. Ongelooflijk wat je dan allemaal ziet. De L op de achterruit werkt als een lap op een stier. Opvallend dat bij de agressief reagerende bestuurders het gros met VW, Audi of BMW rijden... Nu wil ik niet stigmatiseren maar achter het stuur zie ik dan meestal bestuurders van zeker 30+.Ook opvallend is het gros aan versmallingen , verhogingen, paaltjes evenals wildgroei aan borden dat je nu vanuit een ander standpunt bekijkt.

 • mark germanus

  Die hebben veel geluk gehad.Hopelijk onthouden ze dit voorval de rest van hun leven,want dat was bijna gestopt ! Dus denk eraan alvorens op uw gaspedaal te duwen.

 • Jan Verplancken

  Tot mijn 25 mocht ik van mijn vader geen auto kopen met veel PK’s. Niet leuk als jonge gast maar ik begreep zijn standpunt en heb dit ook gerespecteerd. Misschien een idee om iets dergelijks gewoon in de wet op te nemen? Ik denk dat het veel ellende zou kunnen besparen.

 • Karel van Velzeke

  de jongeren zijn weer goe bezig,maar toch hoop ik dat dit weer geen aanleiding zal geven om het nog moeilijker te maken om een rijbewijs te bemachtigen.

 • marcel colle

  waarom de jongeren tot 21 jaar een auto laten besturen van maximum 1000cc gedaan dan met hoge snelheden en snel optrekken. ook de rijken !!!!