VIDEO: Hevige brand legt woning in de as: koppel kan ontkomen, buurvrouw bevangen door rook

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Luc Lagae (54) en zijn partner Christiane Vanrobaeys zijn dinsdagavond bij een felle brand in hun woning langs de Oude Lettenhofstraat in Zwevegem hun hele hebben en houden verloren. Het koppel kon ontkomen. Buurvrouw Thérèse Feys raakte bevangen door de rook. De brand ging gepaard met een rookpluim die tot kilometers in het rond te zien was.
De vlammen sloegen metershoog uit het dak.
Facebook, Tim Coucke De vlammen sloegen metershoog uit het dak.

Geert Geldhof, die in de Oude Lettenhofstraat woont, sloeg dinsdagavond rond kwart na vijf alarm. De man had gezien dat uit de woning van Christiane Vanrobaeys rook ontsnapte vanonder de dakpannen. De vrouw, die een kleine twee jaar geleden haar man René Vandorpe verloor, heeft sinds een tijd een relatie met de jongere Luc Lagae (54). Beiden waren thuis op het moment van de brand en konden ontkomen. Opmerkelijk: de hond van Luc Lagae vluchtte in paniek weg bij de brand en rende naar de Otegemstraat, tot bij de woning van een vriend van Luc. Die hoorde het dier blaffen, keek buiten en vond het raar dat z’n baasje niet mee was. Toen hij in de richting van diens woning keek, zag hij een grote rookontwikkeling.

De brand richtte enorme schade aan.
Hans Verbeke De brand richtte enorme schade aan.

Van de kaart

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al metershoog door het dak. De blussers riepen onmiddellijk versterking op en concentreerden zich in de eerste plaats op het vrijwaren van het naastliggende huis. Daar woont weduwe Thérèse Feys. De vrouw raakte bevangen door de rook en werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer slaagde erin om haar woning te redden, al is er allicht wat rookschade. Christiane Vanrobaeys, de bewoonster van het uitgebrande huis, was helemaal van de kaart en volgde op een stoel de bluswerken. Ze werd bijgestaan door haar partner Luc Lagae en diens zus. Het koppel kan voorlopig bij haar terecht.

Bewoonster Christiane Vanrobaeys moest bekomen in een tuinstoel, met een flesje water in de hand.
Hans Verbeke Bewoonster Christiane Vanrobaeys moest bekomen in een tuinstoel, met een flesje water in de hand.

Brandoorzaak onbekend

De brand lokte, onder meer door de hevige rookontwikkeling, heel wat nieuwsgierigen naar de landelijke Oude Lettenhofstraat. De politie sloot de buurt dan ook af. Over de oorzaak van de brand, die meer dan waarschijnlijk op de benedenverdieping ontstond, was dinsdagavond nog niets gekend. Het parket van Kortrijk stelde een branddeskundige aan om de zaak uit te klaren.

Buurvrouw Thérèse Feys raakte bevangen door de rook en werd naar het ziekenhuis gebracht.
Hans Verbeke Buurvrouw Thérèse Feys raakte bevangen door de rook en werd naar het ziekenhuis gebracht.
Bewoonster Christiane Vanrobaeys (midden), met haar partner Luc Lagae en diens zus.
Hans Verbeke Bewoonster Christiane Vanrobaeys (midden), met haar partner Luc Lagae en diens zus.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.