Verschillende mensen willen verwaarloosde Speedy in de armen sluiten

Bij dierenasiel De Leiestreek reageerden medewerkers geschokt toen de ernstig verwaarloosde Speedy er werd binnengebracht. Hij kreeg meteen een fikse opknapbeurt.
Dierenasiel De Leiestreek Bij dierenasiel De Leiestreek reageerden medewerkers geschokt toen de ernstig verwaarloosde Speedy er werd binnengebracht. Hij kreeg meteen een fikse opknapbeurt.
Speedy, de verwaarloosde malthezer die deze week werd binnen gebracht in dierenasiel De Leiestreek, doet harten smelten. Heel wat kandidaten hebben zich intussen gemeld om het diertje te adopteren. 

Hondje Speedy werd naar het asiel gebracht met een onverzorgde vacht en ook tal van ontstekingen. “Het duurt minstens drie jaar voor je de vacht van een hond zo vies en smerig krijgt”, zei Veerle Debaillie dinsdag. “Dit heb ik nog niet vaak meegemaakt.” Meer Speedy is aan de beterhand. “Hij werd gisteren onderzocht door de dierenarts en hij maakt het redelijk goed”, zegt Veerle Debaillie. “Hij heeft nog heel veel pijn aan zijn oortjes en zijn huid, maar hij krijgt pijnstillers. Hij is er nog niet, maar zijn toekomst ziet er zeker beter uit dan hetgeen hij al tot hiertoe heeft gehad.” Intussen hebben zich al een aantal mensen gemeld die Speedy willen adopteren. 

Speedy lijkt zich kiplekker te voelen, op de schoot van vrijwilligster Cato Soens.
Niels Dierick Speedy lijkt zich kiplekker te voelen, op de schoot van vrijwilligster Cato Soens.