Twintig uur om rijbaan N391 vetvrij te krijgen: politie zoekt vervuiler

Het vet op de weg zorgde maandag voor zware verkeershinder.
Alexander Haezebrouck Het vet op de weg zorgde maandag voor zware verkeershinder.
Het parket is een onderzoek gestart naar de vervuiler die maandagavond vermoedelijk per ongeluk dierlijk vet heeft verloren tussen Moen en de oprit van de E17. De brandweer had maar liefst 20 uur nodig om het goedje eindelijk verwijderd te krijgen. 

Het was rond 17.30 uur maandagavond dat enkele bestuurders hadden gemeld dat het wegdek van de N391 in Zwevegem er wel erg glad bij lag. De brandweer kwam ter plaatse en merkte een vetspoor op van kilometers lang. Het spoor liep vanaf de Verzetslaan in Moen tot aan de oprit van de E17 in Kortrijk. De brandweer werkte met man en macht om het goedje opgeruimd te krijgen, maar dat lukte niet. Zelfs gespecialiseerde firma’s kregen de vetsubstantie niet verwijderd. Ze probeerden nochtans alles van werken met stoom en zout tot zand. Uiteindelijk was maar liefst vijftig man bijna een hele dag in de weer om een oplossing te vinden. Dat lukte uiteindelijk door een groot deel van het traject meermaals met een hogedrukreiniger op 90 graden te spoelen. Het volledige traject was vetvrij tegen dinsdagnamiddag 15.30 uur. Het parket onderzoekt nu wie verantwoordelijk is voor de vetlaag. Een bedrijf uit Moen wordt verdacht, maar ontkent met klem. De gemeente Zwevegem is in elk geval van plan zich burgerlijke partij te stellen mocht het tot een proces komen. “Zelf ben ik om middernacht opgeroepen geweest om de opruimwerken te coördineren", zegt schepen Marc Desloovere (sp.a). “Er waren ook zes combi’s, een heleboel brandweerlui en privéfirma’s, de kosten zijn hoog opgelopen. Wat het nu precies was, weten we niet.” 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Sobek Wessels

    Elke week zie ik op de weg wel een of andere smurrie liggen vaak Diesel of olie dat zie je als het regend en als motor rijder is dit levens gevaarlijk . Het komt het meeste voor in de buurt van Benzine stations ?