Studiebureau zal zich over verkeersveiligheid Avelgemstraat buigen

De middengeleider in Avelgemstraat moet breder om mensen te verplichten om trager te rijden, vindt schepen Marc Desloovere.
Henk Deleu De middengeleider in Avelgemstraat moet breder om mensen te verplichten om trager te rijden, vindt schepen Marc Desloovere.

Een studiebureau zal zich over verkeersveiligheid Avelgemstraat in Zwevegem buigen. Dat blijkt uit een antwoord van schepen Marc Desloovere (sp.a) op een vraag van raadslid Carol Bostyn (Lijst Burgemeester). “In Zwevegem-Knokke blijkt het heel moeilijk om gemachtigde opzichters te vinden”, zegt Bostyn. “Is het daarom niet mogelijk om de snelheid in de Avelgemstraat te verlagen, en er een zone 30 in te voeren?” In de buurt is een school gelegen. “We beseffen dat we daar wel één en ander kunnen doen, nu wij de Avelgemstraat in beheer hebben”, zegt Desloovere. “Maar de brede weg nodigt er echt uit om snel te rijden, met de vrijliggende fietspaden, en de parkeerstroken aan beide kanten. Er zal meer nodig zijn dan een verkeersbord met ‘zone 30' op om de mensen er trager te doen rijden. De middengeleider tussen twee rijstroken kan misschien groter gemaakt worden, bijvoorbeeld. Daarom willen we graag een studiebureau zich over de verkeersveiligheid in de Avelgemstraat laten buigen. Het is in elk geval een goed voorstel om iets aan de verkeersveiligheid daar te doen. Het thema leeft in het dorp.”

Henk Deleu1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nathalie Vanoutryve

    Er leeft nog meer in Zwevegem-Knokke. De toekomstige kmo-zone en het daarmee samenhangende extra ( zwaar) verkeer zijn dan misschien dan toch niet zo’n goed idee? Misschien had men die studie eerst moeten maken, alvorens de kmo-zone goed te keuren? Het is trouwens niet alleen gevaarlijk aan de school.Het is een wonder dat er nog geen ongelukken gebeurd zijn aan het containerpark. Dit voelt als een lapje voor het bloeden ...