Schutters zetten zich in voor slachtoffers woningbrand

De Sint-Barnabas Schuttersvereniging in Zwevegem is dit weekend het decor voor een benefietactie voor twee van hun leden. Dominiek Taillieu en Elke Vermeersch uit Aartrijke verloren eind oktober al hun bezittingen toen hun huis in vlammen opging. "Elke en Dominiek zijn erg geliefd in onze club. Iedereen vond meteen dat we iets moesten doen. De schietwereld is een kleine familie", vertelt organisator Ellen Demey.


De schietclub stelt zaterdag en zondag haar schietstanden open voor het publiek. Die kunnen kiezen om te schieten vanop 10, 25 of 50 meter afstand. "Al kunnen we jammer genoeg niet iedereen toelaten. Je moet op zijn minst ooit al eens geschoten hebben."


Inschrijven kost acht euro per schietstand. De opbrengst gaat naar het getroffen gezin. Op dit moment staat de teller al op meer dan zeventig inschrijvingen. "We zijn ongelofelijk dankbaar. We hebben niks meer over na de brand. Behalve een slip en bh had ik niks meer", zucht Elke.


"Al staat het wel vast dat we de woning zullen heropbouwen. In afwachting zullen we met onze twee kinderen een huis huren. Een nieuwe stap om uit het dal te klimmen. Ons hoofd laten hangen? Neen, dat willen we niet doen", reageert het koppel.


Het gezin kreeg de dagen na de brand talloze berichtjes van mensen die hun steun wilden betuigen. Meubels, speelgoed, kledij ... werkelijk alles kregen ze aangeboden. (MMB/JME)