Schepen is duidelijk: “Organisatie rally van Kortrijk moet bermen in Zwevegem herstellen”

Op de foto zien we de bermschade in de Marquettestraat.
Henk Deleu Op de foto zien we de bermschade in de Marquettestraat.
De organisatie van de rally 6 Uren van Kortrijk, die afgelopen weekend werd gereden, zal de bermschade herstellen die de wedstrijd heeft aangericht. Dat blijkt uit een antwoord van Zwevegems schepen Marc Desloovere (sp.a) op een tussenkomst van Groen-raadslid Eddy Loosveldt. 

Eddy Loosveldt had een aantal foto’s meegebracht naar de raadszitting om te laten zien hoe slecht sommige bermen eraan toe waren. Onder meer in de Wildingstraat, Priesterstraat, Marquettestraat en Brucqstraat zijn de groene bermen beschadigd, en hier en daar is zelfs het asfalt kapotgereden. “De schade aan de groene bermen is sowieso niet meer volledig te herstellen”, zegt Loosveldt. “Dat die bermen er zo erg aan toe zijn, is nefast voor de insecten die er leven.” Schepen Desloovere verzekerde Loosveldt dat het de bedoeling is dat de organisatie de bermen grondig herstelt. “Uiteraard geven de we organisatie toch een béétje tijd om aan de slag te gaan, de wedstrijd is nog maar pas gereden. Maar het moet ook geen maand duren. Onze diensten hebben foto’s genomen van de staat van het wegdek en de bermen vóór de wedstrijd, en die zullen vergeleken worden met foto’s na de herstelwerken. Zo kan er geen discussie zijn.”

Burgemeester Doutreluingne benadrukte nog eens, ook op vraag van Loosveldt, dat het de laatste keer is dat de rally van Kortrijk over Zwevegems grondgebied mocht rijden. Nieuw is dat niet, dat staat in het klimaatplan dat enkele weken geleden werd voorgesteld.

Diepe bandensporen in de berm in de Marquettestraat.
Henk Deleu Diepe bandensporen in de berm in de Marquettestraat.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kristiaan Calu

  Kortrijk de lusten zwevegem St de ijs de lasten hou de zes uren in Kortrijk

 • Patrick Duyck

  Is iets die niet kan op de openbare weg sorry

 • Rudy Dozie

  Nicolas , je bent er recht op , ik heb niets tegen landbouwers ze doen ook hun werk , maar dit is een beetje kort door de bocht . als ze met 40t aardappelen of bieten over die wegjes gaan , rijden ze ook de bermen stuk , ze kunnen ook niet anders . Maar hier word niet de man geschoten wel op de sport !!

 • Nicolas Bourgois

  En de boeren rijden het asfalt en de bermen niet kapot misschien? Je mag gerust eens de hele zomer aan mijn deur komen kijken. Wie maakt het meeste schade, denk je?

 • Dieter Devreeze

  twee betonpalen in elke berm en ik ben zeker dat ze netjes op het asfalt blijven. ;)