Optreden van Mooney op Reveil

Op donderdag 1 november van 17 tot 18 uur vindt Reveil plaats op het kerkhof in het centrum van Zwevegem. Je kan er, net zoals op bijna 100 andere begraafplaatsen in Vlaanderen die dag, luisteren naar lokale levensverhalen, poëtische teksten en muziek.


"Het wordt een eerbetoon aan gewone mensen die overleden zijn", zegt Jurgen Creyf van de cultuurdienst van Zwevegem. "Zo zullen we het hebben over Berlinde Delobelle, een vroedvrouw uit Heestert, en vertellen we een aantal anekdotes die we bij inwoners van onze gemeente verzamelden. De leerlingen van de Kunstacademie brengen diverse teksten en ook een ode aan de elf Britse soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog gesneuveld zijn en in Zwevegem begraven werden. Zeven van die elf soldaten waren tussen 20 en 23 jaar."


Muziek maakt ook deel uit van het programma van Reveil. Mooney, het project van Michiel Libberecht uit Moen, speelt een akoestische sessie.


"Met een mix van liedjes, verhalen en poëtische teksten willen we de kilte van de begraafplaats eventjes aan de kant schuiven en mensen dichter bij elkaar brengen. Reveil wordt zeker ook een gelegenheid om eens op een andere manier stil te staan bij begrippen als dood, verlies en afscheid." (JME)