Ontbrekend stuk fietspad wordt vanaf april aangelegd

Het fietspad door de site Leanderhof zal een veilig alternatief vormen voor onder meer dit stuk langs de Bekaertstraat.
Henk Deleu Het fietspad door de site Leanderhof zal een veilig alternatief vormen voor onder meer dit stuk langs de Bekaertstraat.
Vanaf april wordt gestart met de aanleg van het ontbrekende stuk fietspad tussen de Deerlijkstraat en de Otegemstraat, vlakbij de site Leanderhof. Het gaat over een dubbelrichtingsfietspad met een breedte van 3 meter over een afstand van 600 meter. Het fietspad zal langs beide kanten, zowel richting Kortrijk als richting Avelgem, aansluiten op de bestaande fietssnelweg, het Guldenspoorpad.

Er wordt ook een haag voorzien tussen het fietspad en het bedrijf Bekaert. Het fietspad wordt aangelegd via subsidies van het Vlaams Gewest (het zogenaamde fietsfonds) en een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Zwevegem en de Provincie West-Vlaanderen. De totale kostprijs van de werken bedraagt om en bij de 360.000 euro, 115.000 euro daarvan wordt door de gemeente Zwevegem betaald.

De werken zelf zullen in drie fasen worden uitgevoerd. Eerst wordt het kruispunt met de Deerlijkstraat aangepakt. De weg wordt er versmald ter hoogte van de fietsoversteek. In een tweede fase wordt het volledige fietspad aangelegd op de site van het Leanderhof. In de laatste fase wordt het kruispunt met de Otegemstraat aangepakt. Ook hier wordt de rijweg versmald om de veiligheid van de fietsers te verhogen. Bij de opening van het fietspad zullen de wagens die het fietspad kruisen ter hoogte van de Deerlijkstraat en de Otegemstraat nog steeds voorrang krijgen op de fietsers, maar het is de bedoeling en de visie van het Vlaams Gewest om dit na verloop van tijd aan te passen en de fietsers over het ganse traject, van Kortrijk tot aan de Avelgemstraat, voorrang te geven. Het fietspad zou open gaan tegen het bouwverlof komende zomer.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.