Na succes van afgelopen weekend wordt nieuwjaarsreceptie altijd buiten georganiseerd, afwisselend op zaterdagavond en zondagmorgen

afgelopen weekend kwamen 2500 inwoners klinken, een record.
Unsplash afgelopen weekend kwamen 2500 inwoners klinken, een record.
De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie zal in Zwevegem voortaan op buitenlocaties doorgaan en afwisselend op zaterdagavond en op zondagvoormiddag georganiseerd worden. Dat werd beslist na de nieuwjaarsreceptie afgelopen weekend.

Die werd voor het eerst sinds jaren buiten georganiseerd en voor het eerst op zaterdagavond. De burgemeester noemde het een ‘experiment’. “Door omstandigheden bleek het niet meer haalbaar om de receptie op de tennisterreinen te organiseren, het was een ideale gelegenheid om eens iets anders uit te proberen”, zei Doutreluingne.

De bevolking kreeg meteen ook de kans een nieuw stukje Zwevegem te leren kennen: het Pioniersplein. De vroegere Bekaertsite werd de voorbije jaren omgetoverd tot een nieuwe groen-, woon-en winkelcentrum in hartje Zwevegem.

De vernieuwde nieuwjaarsreceptie in Zwevegem lokte meer dan 2500 inwoners, een kwart meer dan de voorbije jaren. Daarom werd dus beslist de receptie voortaan altijd op buitenlocaties te organiseren en af te wisselen tussen zaterdagavond en zondagmorgen. Volgend jaar wordt er dus geklonken op zondagvoormiddag.