Moenstraat krijgt snelheidsremmers

Deze morgen werden door de medewerkers van de gemeente snelheidsremmers geplaatst in de Moenstraat in Sint-Denijs.
Marc Desloovere Deze morgen werden door de medewerkers van de gemeente snelheidsremmers geplaatst in de Moenstraat in Sint-Denijs.

Maandagmorgen werden door de medewerkers van de gemeente snelheidsremmers geplaatst in de Moenstraat in Sint-Denijs. “Dat is de verbindingsweg tussen Moen en Sint-Denijs”, zegt schepen Marc Desloovere (sp.a). “In het landelijke deel van die weg mag er 70 kilometer per uur gereden worden. Als je van Moen naar Sint-Denijs rijdt, staat vlak na de bocht een bordje van de bebouwde kom van Sint-Denijs. De weg gaat er naar beneden, waardoor automobilisten moeten remmen om zich aan de snelheidsbeperking te houden. Maar dat doen ze niet. Vanuit de buurt daar kwam de vraag om daar iets aan te doen. Er wonen jonge kinderen, en het is er heel onveilig voor wie vanop zijn oprit de weg oprijdt. We hebben er nu snelheidsremmers geplaatst, net zoals in de Kooigemstraat en Vierkeerstraat. Op die manier willen we de veiligheid verhogen voor de omwonenden.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.