Man (54) gewelddadig overvallen na afhalen pita

Hans Verbeke
Een 54-jarige man uit Zwevegem is zondagavond gewelddadig overvallen nadat hij een pita was gaan halen in de Otegemstraat. “Plots kreeg ik slagen en schoppen van vier personen”, vertelt slachtoffer Danny De Staelen die er een neusbreuk en een gekneusde oogkas aan overhoudt.

Het incident vond plaats rond 22 uur zondagavond. “Ik wou pita gaan halen in de pitazaak in de Otegemstraat”, vertelt slachtoffer Danny De Staelen. “In de zaak waren enkele jonge kerels een meisje aan het lastig vallen. Ik heb hen aangemaand ermee te stoppen. Toen ik opnieuw buiten was, werd ik plots aangevallen op straat.” Vier daders sloegen Danny in de grond en gaven hem verschillende vuistslagen en schoppen in zijn aangezicht. “Het ging om vier personen van allochtone origine. Daarna zijn ze in een auto met een Franse nummerplaat gesprongen en reden weg. Ik ben meteen naar huis gegaan en heb van daaruit de politie gevonden. Tijdens de slagen moeten ze ook mijn portefeuille genomen hebben want die werd even later op straat gevonden. De 200 euro die er in stak, was natuurlijk verdwenen. Waren het de jonge kerels van in de pittazaak die me aangevallen hebben? Ik weet het niet, maar het zou best kunnen. Alles ging zo snel. De feestdagen zijn alleszins in mineur gestart, ik mag met een opgezwollen en gekneusd hoofd kerstavond vieren. De daders zijn voorlopig spoorloos. “Ze zijn vertrokken in een onbekende wagen, we onderzoeken de zaak”, klinkt het bij de politiezone Mira.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.