Grote tuinberging met honden- en kippenhok uitgebrand na slijpwerken

Het vrij grote, houten gebouw ging helemaal in vlammen op.
Hans Verbeke Het vrij grote, houten gebouw ging helemaal in vlammen op.
Slijpwerken die door een nutsmaatschappij werden uitgevoerd aan de kabels van een elektriciteitspaal hebben dinsdag kort na de middag brand veroorzaakt. Tom Werbrouck uit de Groenstraat in Heestert zag hoe achteraan in zijn tuin een grote berging helemaal in vlammen opging.

Een arbeider van een netmaatschappij was dinsdagnamiddag iets voor twee uur langs de Stijn Streuvelsstraat in Heestert met slijpwerken. Hij voerde die uit op hoogte, aan een elektriciteitspaal. “Op een bepaald moment is een gloeiend heet stukje naar beneden gevallen en op mijn haag beland”, weet Tom Werbrouck. Hij woont in de Groenstraat, maar de achterzijde van z’n tuin paalt aan de Stijn Streuvelsstraat.

“Omdat alles tegenwoordig kurkdroog is, vatte mijn haag vuur. De vlammen sloegen over naar ons houten gebouw dat dienst doet als kippen- en hondenhok, maar waar ook wel wat materiaal ligt. In een mum van tijd stond het gebouw in lichterlaaie.” De brandweer kreeg het vuur snel onder controle maar het kippen- en hondenhok is helemaal verloren. Tijdens de interventie was er verkeershinder op de Stijn Streuvelsstraat.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.