Grondverzakking veroorzaakt metersgroot gat, straat afgesloten in Zwevegem

Geert Vanhessche
In de Blokkestraat in Zwevegem gebeurde dinsdagnamiddag een grondverzakking op de terreinen van de firma Bekaert. Vermoedelijk spoelde een kapotte riolering de aarde weg zodat een metersgroot gat ontstond. 

De grondverzakking gebeurde vlak onder een constructie die een grote gasleiding ondersteunt die over de Blokkestraat loopt. Omdat er gevreesd wordt dat de constructie door de grondverzakking niet meer stabiel is en kan omvallen, is de straat afgesloten voor het verkeer. 

Het gas afsluiten is voor het bedrijf Bekaert geen oplossing. Dat zou ervoor zorgen dat enkele installaties zouden uitvallen, met alle gevolgen van dien. Er werden dan maar zware heftrucks bijgehaald om de constructie vanop een veilige afstand van de wegverzakking te ondersteunen. Zolang de wegverzakking niet is hersteld, blijven de heftrucks ook staan en is de omgeving rond de grote gasleiding niet veilig. Daarom is de Blokkestraat tussen de Otegemstraat en de Deerlijkstraat afgesloten voor het verkeer tot het probleem opgelost is. 

Men vreest dat de constructie naast de verzakking het zou begeven. Op die constructie rust o.a. een gasleiding.
Geert Vanhessche Men vreest dat de constructie naast de verzakking het zou begeven. Op die constructie rust o.a. een gasleiding.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Kenneth Verheggen

    Wat is dat voor zever, dikke pech voor Bekaert maar de veiligheid gaat voor !