Gemeenteraad keurt komst kmo-zone goed, ondanks petitie met 300 handtekeningen

De komst van de nieuwe KMO-zone in Zwevegem-Knokke is -onder luid protest van een 50-tal aanwezige buurtbewoners- goedgekeurd in de gemeenteraad.
Joyce Mesdag De komst van de nieuwe KMO-zone in Zwevegem-Knokke is -onder luid protest van een 50-tal aanwezige buurtbewoners- goedgekeurd in de gemeenteraad.
De komst van de nieuwe kmo-zone in Zwevegem-Knokke is - onder luid protest van een 50-tal aanwezige buurtbewoners - goedgekeurd in de gemeenteraad.

Het kmo-park komt op de site van voormalige steenbakkerij Hanssens. Dat is vlak bij de Kringloopwinkel in Zwevegem. Intercommunale Leiedal wil daar een bedrijventerrein realiseren met plaats voor een achttal kmo’s. Op de valreep werd tijdens het openbaar onderzoek een petitie met 301 handtekeningen ingediend tegen de plannen. De bewoners maken zich onder meer zorgen om de verkeersdrukte die de plannen zullen veroorzaken in de dorpskern van Knokke.

Burgemeester Marc Doutreluingne schermt met het argument dat de zone sowieso bestemd is voor bedrijven. “Het is niet zo dat we landbouwgrond of natuurgebied aansnijden. Bovendien is de zone volgens het gewestplan bestemd voor zware industrie. Met deze plannen voorkomen we dat er ooit zware industrie komt.” Hij benadrukte verder dat 8 kmo’s niet voor extra hinder zullen zorgen en gaf nog mee dat met de verzuchtingen van de bewoners rekening werd gehouden. Zo werd de parking voor vrachtwagens geschrapt. De actievoerders toonden hun ongenoegen op de gemeenteraad met rode vlaggen en affiches. Ze zijn boos dat er pas na de gemeenteraad een infovergadering komt. Komende maandag vindt om 19 uur in het Parochiaal Centrum in de Orveiestraat een Wijkraad plaats, waar ook andere onderwerpen worden besproken. Groen en N-VA verweten de meerderheid een gebrek aan politieke moed, omdat ze niet op hun beslissing willen terugkomen ondanks het massale protest. De actievoerders hebben plannen om de kmo-zone hogerop tegen te houden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.