Directie legt vakbonden uit waarom herstructurering nodig is

De vakbonden en directie van Bekaert hebben vandaag voor de derde keer samen gezeten in het kader van de informatie-en consultatieronde voor de zware herstructureringen die eind maart werden aangekondigd.
Photo News De vakbonden en directie van Bekaert hebben vandaag voor de derde keer samen gezeten in het kader van de informatie-en consultatieronde voor de zware herstructureringen die eind maart werden aangekondigd.

De vakbonden en directie van Bekaert hebben vandaag voor de derde keer samengezeten in het kader van de informatie-en consultatieronde voor de zware herstructureringen die eind maart werden aangekondigd. De directie van de staaldraadfabrikant maakte bekend dat ze 281 jobs wil schrappen. De fabriek in Moen wordt gesloten en de productie verhuist naar Tsjechië. In deze eerste fase geeft de directie de vakbonden de cijfers en informatie waarop ze zich gebaseerd hebben voor de herstructurering. “De vakbonden hebben heel wat informatie gekregen over de intentie van Bekaert tot herstructurering en over de toekomst van Bekaert in België”, zegt vakbondsman Steven Van Eekhoutte (ABVV metaal). Het is nu aan de vakbonden om die informatie en cijfers te analyseren en een tegenvoorstel te doen, waardoor nog arbeidsplaatsen gespaard kunnen worden. De directieleden dienen die tegenvoorstellen op hun beurt te overwegen. Die overlegmomenten zullen plaatsvinden op 1, 14 en 21 mei. “Het blijft in deze fase nog steeds ons doel om zoveel mogelijk arbeidsplaatsen te redden. Pas na die informatieronde starten we de onderhandelingen over het sociaal plan voor de afdankingen”, zegt vakbondsman Steven Van Eekhoutte (ABVV metaal)
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.