Dierenasiel krijgt zwaar verwaarloosde Cocker binnen, na een trimbeurt ziet hij er al stukken beter uit

Dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem heeft een verwaarloosde Engelse Cocker Spaniel binnen gekregen.
Dierenasiel de Leiestreek Dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem heeft een verwaarloosde Engelse Cocker Spaniel binnen gekregen.

Dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem heeft een verwaarloosde Engelse Cocker Spaniel binnen gekregen. Een koppel dat vorige vrijdag in Hulste een wandeling maakte met hun eigen hond, vond hem achter de kerk. Ze namen hem mee naar huis, en belden de politie, die de hond naar het dierenasiel in Zwevegem bracht. “Zijn haren waren helemaal samen geklit, en hingen vol met uitwerpselen en urine”, zegt Veerle Debaillie van het dierenasiel. “De hond is gechipt, maar die chip verwijst naar iemand uit Aalst, en het nummer klopt niet meer. We hopen nu dat iemand weet van wie die hond is.” Veerle plaatste een foto op de facebookpagina van het dierenasiel, en dat maakte heel wat reacties los. “Akkoord, dit hoort niet”, zegt Veerle. “Dit is niet de manier om voor een hond te zorgen. Maar het is nog wat vroeg om de eigenaar al aan de schandpaal te nagelen, het kan ook een oudere dame of heer zijn die de zorg voor het beestje niet meer aankon.” Elke Nour uit Bissegem, een trimster aan huis, trok meteen richting Zwevegem toen ze de post zag vandaag. “Ik heb meteen mijn eigen afspraken verzet. Mijn klanten begrijpen dat. Zoiets komt gelukkig niet elke dag voor, en het diertje moest snel geholpen worden.”De hond zag er na zijn trimbeurt meteen al wat beter uit.

Dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem heeft een verwaarloosde Engelse Cocker Spaniel binnen gekregen.
Dierenasiel de Leiestreek Dierenasiel De Leiestreek in Zwevegem heeft een verwaarloosde Engelse Cocker Spaniel binnen gekregen.
Elke Nour uit Bissegem, een trimster aan huis, trok meteen richting Zwevegem toen ze de post zag vandaag.
Dierenasiel de Leiestreek Elke Nour uit Bissegem, een trimster aan huis, trok meteen richting Zwevegem toen ze de post zag vandaag.
Na een trimbeurt ziet hij er al stukken beter uit. Hij staat op de foto bij trimster Elke en vrijwilligster Eva
Dierenasiel de Leiestreek Na een trimbeurt ziet hij er al stukken beter uit. Hij staat op de foto bij trimster Elke en vrijwilligster Eva8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ivan Gabriels

  Goed gewerkt dames!Het doet je wat,als dierevriend,om weer zoiets te moeten lezen,in je krant.

 • Veerle Vandenbussche

  Zonde dat mensen hun dieren zo verwaarlozen... een schande.

 • marie stevens

  Een echte dierenvriend, daar wordt je gelukkig van! Proficiat Elke!

 • Luc De Bruyn

  prachtige job, dank u dames

 • george aper

  Jullie asiel watcher heeft een top reportage gemaakt