De Sportvrienden ontvangen wereldkampioen Remco Evenepoel

Met de komst van tweevoudig wereldkampioen bij de junioren Remco Evenepoel naar een kermiskoers in Heestert wordt het zaterdag een hoogdag voor wielerclub De Sportvrienden.

Het wordt voor het fenomeen Remo Evenepoel zijn eerste maar waarschijnlijk ook zijn laatste keer in de regenboogtrui. Komend seizoen wordt hij meteen al prof. "Ik kom heel goed overeen met de vader en moeder van wijlen wereldkampioen Igor Decraene uit Waregem en ze hebben een goede band met de ouders van Remco, zo ging de bal aan het rollen", zegt secretaris Maurits Malfait.

Geen extra politie

"Als wereldkampioen tijdrijden stond Igor hier vijf jaar geleden ook aan de start. Ik legde contacten via de vader van Remco. Qua startgeld overdrijven ze niet. Een drietal sponsors deden voor ons nu iets extra. Aan de start en aankomst gaan we extra afsluiting voorzien want er zal uiteraard veel volk zijn. Neen, er wordt geen extra politie voorzien."


De Sportvrienden Heestert werd opgericht in 1946. Maurits Malfait is er reeds veertig jaar bij. "Momenteel zijn we nog met negen bestuursleden", vertelt hij. "Het is moeilijk om er jonge gasten bij te krijgen. We organiseren elk seizoen drie koersen: twee voor nieuwelingen en één voor junioren."


Ze zijn er alvast helemaal klaar voor. Gisteren was er nog een vergadering met de politie. Vandaag komt het bestuur nog eens samen. Twintig minuten voor de start wordt de wereldkampioen door het gemeentebestuur van Zwevegem gehuldigd. De start vindt plaats om 15 uur. Er zijn twaalf ronden. (DBEW)