Clouseau komt naar Moen Feest en wég zijn
de 6.500 tickets voor zaterdag

De organisatie van Moen Feest
Henk Deleu De organisatie van Moen Feest
Rockfestival Moen Feest verwelkomt komende zaterdag met Clouseau een headliner van formaat. Dat is straf, want de groep geeft dit jaar maar 3 optredens in België. “Hoe we 't gedaan hebben? Ons festival ligt goed in de markt”, knipoogt de persverantwoordelijke, Niko Vanderschelden. Wie tickets wil scoren is te laat, want die zijn al de deur uit.

Dat ze daar goed bezig zijn in Moen. Het is amper de vierde editie, en de afgelopen jaren passeerden de grootste namen al de revue. Van K3 tot Natalia. Met Clouseau heeft de organisatie ook dit jaar een headliner van formaat beet. “Het was oorspronkelijk de bedoeling dat we een sabbatjaar zouden inlassen”, vertelt Niko Vanderschelden, persverantwoordelijke. “Dat plan hebben we echter snel opgeborgen toen we hoorden dat Clouseau bereid was om naar Moen te komen.” Maar de band kon niet op om het even welke dag komen, de broers konden zich enkel maar dit weekend vrijhouden. “En dus hebben we ons festival opgeschoven van het begin van de vakantie naar het einde. Voor een band als Clouseau, toch wel dé topper van de Belgische muziekscene, schikken we ons graag. Ze treden maar 3 keer op in België dit jaar, dat één van die optredens bij ons is, daar zijn we dus best we fier op.”

Goeie naam

Hoe ze Clouseau zover gekregen hebben dat ze naar Moen komen? “Eigenlijk hebben we niet zoveel moeite moeten doen. Managers van artiesten spreken elkaar geregeld. We hebben een goeie naam opgebouwd de voorbije jaren. Artiesten worden goed ontvangen bij ons, ze worden correct betaald en de sfeer is altijd goed. Dat maakt dat Moen Feest goed in de markt ligt. We hebben het maar één keer moeten vragen.” Naast Clouseau staan nog een aantal andere grote namen op de planken: Bart Peeters, Raymond van het Groenewoud, Milo Meskens, Sons en Les Truttes. “We pakken dit jaar voor het eerst uit met een aparte dj-stage. Tussen alle optredens op ons hoofdpodium, zorgen dj’s voor een feestje. Er mag geen enkel dood moment zijn.”

Betaalbare tickets

De tickets zijn intussen uitverkocht. 6.500 mensen komen feesten zaterdag, niet slecht voor een dorp met 2.600 inwoners. “Tickets werden verkocht aan 25 en 30 euro”, zegt Niko. “Dat is inderdaad een hele scherpe prijs als je naar de affiche kijkt die de mensen er voor in ruil krijgen. Wij willen Moen een attractief evenement bieden, en dat Moen Feest voor iedereen betaalbaar blijft, en daar blijven we jaar na jaar goed in slagen. Het geld dat we verdienen, stoppen we meteen in de pot voor een volgende editie.”

Meer toiletten

Naast het feit dat het festival later valt dan vorig jaar, zijn nog een aantal andere aanpassingen doorgevoerd. “We hebben daarbij vooral geluisterd naar de verzuchtingen van de bezoekers”, zegt Niko. “Het aantal toiletten is verdrievoudigd, omdat de wachttijden te hoog opliepen vorig jaar. En er is een heuse foodcorner met 6 verschillende eetstandjes, nadat we te horen krijgen dat er te weinig keuze was vorig jaar.” Nog enkele weetjes? “Deejay Mister T. zette 7 anjers en 7 rozen op zijn wenslijstje én we voorzien 45.000 pintjes.” Moen Feest vindt plaats in de Stationsstraat 82, op de parking van Transport Vanneste.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.