Brand legt opslagplaats restaurant De Geit in de as

Davine Verhaeghe, partner van de zaakvoerder Bert Vanhalle.
Alexander Haezebrouck Davine Verhaeghe, partner van de zaakvoerder Bert Vanhalle.

Een hevige brand legde gisterennamiddag omstreeks 14.20 uur de opslagplaats van restaurant De Geit langs het Laatste Oortje in Zwevegem volledig in de as. "We waren bezig met het voorbereiden van de zaal toen we plots een zwarte rookwolk zagen", vertelt Davine Verhaeghe, de partner van zaakvoerder Bert Vanhalle. "We hebben meteen met iedereen emmers water genomen en geprobeerd om het vuur te blussen, maar vooral om het van het restaurant zelf weg te houden tot de brandweer er was", vertelt Davine Verhaeghe (29). De brandweer kon niet anders dan de berging gecontroleerd te laten uitbranden. Eén persoon, de kok van het restaurant, werd uit voorzorg afgevoerd naar het ziekenhuis omdat hij rook had ingeademd. "Hij kon het ziekenhuis meteen terug verlaten", vertelt Davine. "Dat was eigenlijk een soort carport waar we ons leeggoed en onze houtskolen inzetten. De helft van de bakken hebben we nog naar buiten kunnen sleuren, de rest is in vlammen opgegaan." De oorzaak van de brand blijkt een kortsluiting te zijn. "Daardoor hebben we voorlopig geen elektriciteit meer in de zaal zelf en konden we dus gisteravond niet openen. Vandaag komen ze de elektriciteit herstellen, we doen er alles aan om vanavond en dit weekend wel open te zijn. Het buitenraam is gebarsten, die vervangen we ook zo snel mogelijk." In het restaurant zelf is aan de kant van de uitgebrande carport lichte rookschade. (AHK)