Bistro De Geit overgenomen

Bistro De Geit in het Laatste Oortje in het landelijke Sint-Denijs is overgenomen door Bert Vanhalle (43) uit Kuurne en zakenpartner Emmanuel Bekaert (38) uit Roeselare. De zaak werd afgelopen zondag heropend.

Bert Vanhalle is vooral in horecakringen in Kortrijk een bekende naam. Zo was hij tot december 2013 zaakvoerder van brasserie Falstaff. Hij runde vroeger ook bekende cafés zoals De Geverfde Vogel in de uitgaansbuurt aan het station. Zijn vriendin Davine Verhaeghe staat nog altijd aan het roer van 't Fonduetje in de Waterpoort.


"Ik wilde een sabbatjaar nemen, maar was op slag verliefd toen De Geit vrij kwam", zegt Vanhalle. "De landelijke ligging is fantastisch. We hebben er al werk gemaakt van een nieuwe buitenbar, terwijl het sanitair en de keuken helemaal zijn vernieuwd. We focussen ons vooral op families met kinderen. Zo is er een snoepbar, een springkasteel en een kruipburcht. Onze aangepaste menukaart legt onder meer de nadruk op grillgerechten, slaatjes, pasta's en kindergerechten. We volgen verder de seizoenen en bieden bijvoorbeeld ook mossels of wild aan. Wie hier komt, is niét verplicht om te eten, wat nieuw is. Fietsers en voetgangers mogen gerust binnenspringen om iets te drinken."


In De Geit werken vier personeelsleden. De zaak is iedere dag, met uitzondering van de sluitingsdagen op dinsdag en woensdag, open vanaf 11.30 uur. De keuken blijft telkens open tot 22.30 uur. (LPS)