Bezwaar indienen tegen de windmolens op grens Zwevegem, Avelgem en Spiere-Helkijn kan vanaf morgen

Engie Electrabel en Eneco Wind België plannen zes windmolens van 150 meter (200 meter met rechtopstaande wieken) op het landbouwgebied tussen de deelgemeentes Moen, Bossuit, Sint-Denijs en Helkijn.
Henk Deleu Engie Electrabel en Eneco Wind België plannen zes windmolens van 150 meter (200 meter met rechtopstaande wieken) op het landbouwgebied tussen de deelgemeentes Moen, Bossuit, Sint-Denijs en Helkijn.
Het openbaar onderzoek voor de 6 windturbines die Engie Electrabel en Eneco Wind België willen neerpoten op de grens van Zwevegem, Avelgem en Spiere-Helkijn start morgen, 11 september, en loopt tot 10 oktober. 

Tijdens die periode kan je de aanvraag inkijken, en ook opmerkingen en bezwaren formuleren. Je vindt de aanvraag voor de omgevingsvergunning op http://bit.ly/2kEDgd8. Engie Electrabel en Eneco Wind België plannen zes windmolens van 150 meter (200 meter met rechtopstaande wieken) op het landbouwgebied tussen de deelgemeentes Moen, Bossuit, Sint-Denijs en Helkijn. Eén exemplaar zou genoeg energie produceren voor 3.500 gezinnen. De Vlaamse overheid zal normaal een beslissing nemen in december 2019. Engie en Eneco willen de 6 turbines tegen begin 2021 in gebruik nemen. Intussen hebben al meer dan 1.000 inwoners de petitie getekend tegen de komst van de windmolens en ook het gemeentebestuur van Zwevegem kant zich ertegen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • christiaan dewaele

    Verloren moeite mensen, sowieso komen ze er. "ZWEVEGEM " geeft aan liever niet, maar wie is "ZWEVEGEM ". De burgemeester is is alleszins pro denk ik, want met als doel de groenste gemeente te realiseren kan je dat niet aan je laten voorbijgaan. Ook als landbouwer pikt je jaarlijks een centje mee. Je verdient er meer mee dan het land te bewerken.