Bestuurder uur lang gekneld na klap tegen boom

In de Avelgemstraat in Zwevegem belande een bestuurder met zijn auto omstreeks 13.30 uur tegen een boom. De bestuurder reed in de richting van het centrum van Zwevegem toen hij plots de controle over zijn stuur verloor.

Door de klap zat de man met zijn benen gekneld onder het dashboard dat naar achter was geschoven. De hulpdiensten snelden ter plaatse. Zij moesten enkele deuren en het dak van de auto afknippen om tot bij het slachtoffer te geraken. “Het slachtoffer was de hele tijd bij bewustzijn”, vertelt Yves Dubois van de hulpverleningszone Fluvia. “De toestand was niet levensbedreigend dus konden we voorzichtig te werk gaan om het slachtoffer veilig te bevrijden. Daar zijn we goed in gelukt, we hebben het slachtoffer zonder veel pijn uit de auto kunnen halen.” Daardoor zat de bestuurder wel ongeveer een uur lang gekneld in zijn auto. De man werd voor verdere verzorging overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. Hoe het ongeval precies kon gebeuren is nog onduidelijk. Mogelijk week hij uit voor een tegenligger en verloor daardoor de controle over zijn stuur. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.