12 maanden met uitstel en tien jaar beroepsverbod voor verduisteren 500.000 euro van bvba

De zittingszaal van de rechtbank in Kortrijk.
LSI De zittingszaal van de rechtbank in Kortrijk.
Een 35-jarige man uit Kortemark is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden met uitstel voor het verduisteren van zo’n 500.000 euro aan activa van een bvba als zaakvoerder. Ook zijn toenmalige vriendin is veroordeeld tot zeven maanden voorwaardelijk. “Hij liet al vijf ondernemingen failliet gaan en is totaal onbekwaam om handel te drijven”, zei het openbaar ministerie.

Kelly D. (35) uit Kortemark had samen met zijn toenmalige vriendin uit Zwevegem een bvba opgestart in 2015. Twee jaar later ging de bvba al failliet. De man had op papier laten zetten dat zijn vriendin de zaakvoerder was en probeerde om haar voor alles te laten opdraaien. De curator daagde de man voor de rechtbank. Alhoewel Kelly D. voluit voor de vrijspraak ging, is hij nu toch veroordeeld. Naast de voorwaardelijke celstraf moet hij ook een geldboete van 40.000 euro betalen waarvan 5.000 euro effectief. De rechter veroordeelde hem ook tot een beroepsverbod van tien jaar en beval om dat te laten plaatsen in het Belgisch Staatsblad. Ook de vriendin moet naast haar voorwaardelijke celstraf een geldboete van 20.000 euro betalen waarvan 7.000 euro effectief. Ook haar is een beroepsverbod van tien jaar opgelegd. Kelly D. liet eerder al vijf ondernemingen over de kop gaan en werd al twee keer persoonlijk failliet verklaard. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marinka Debaveye

    Voorwaardelijk en nog eens voorwaardelijk en amper 5000 euro effectief. Pfff twee keer niets dus. En waar is die 500000 euro naartoe? Ik wil ook wel 5000 euro betalen als ik die mag houden. Sreffeloos België. En de leveranciers zullen hun geld wel niet krijgen!