Jan Meeusen op de plaats waar zijn dochter Nadja (14) werd doodgereden
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Meeusen op de plaats waar zijn dochter Nadja (14) werd doodgereden © Jef Van Nooten

ZWART PUNT. Papa van doodgereden Nadja (14): “Ik bracht meer dan één dag door op dat kruispunt”

Een kruispunt zònder verkeerslichten. Waar dagelijks honderden vrachtwagens en fietsende scholieren passeren. Een dodelijke combinatie. Toch vond de Vlaamse overheid een heraanleg niet nodig. Ook niet nadat Nadja Meeusen (14) in mei 2013 op weg naar school werd doodgereden door een vrachtwagenchauffeur die geen voorrang gaf. Om een heraanleg te forceren, kampeerde de papa van Nadja dagenlang op het kruispunt. “Om alle gevaarlijke punten in kaart te brengen”, blikt Jan Meeusen terug. Intussen is het Agentschap Wegen en Verkeer tot inkeer gekomen. Maar door omstandigheden blijft het wachten op een veiliger kruispunt.

 1. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 2. Dieven pikken laptop en gegeerde PS5 van student Floris (23): “Tegenvaller voor mijn studies”
  Kortrijk/Vleteren

  Dieven pikken laptop en gegeerde PS5 van student Floris (23): “Tegenval­ler voor mijn studies”

  Floris Cathry uit Vleteren is een ontgoocheling rijker. De jongeman is niet bang om als werkstudent de handen uit de mouwen te steken, ook tijdens zijn studies, maar nu werd hij het slachtoffer van een laffe diefstal, op zijn kot in Kortrijk. Onder meer zijn laptop, met daarop waardevolle informatie voor zijn studie, is verdwenen. “Ik overleef dit wel, maar leuk is anders.”