Zwalm voert nieuwe belasting in: 2.500 euro per mast of pyloon

Zwalm gaat een belasting heffen op masten en pylonen.
Unknown Zwalm gaat een belasting heffen op masten en pylonen.
De gemeente Zwalm gaat een belasting van 2.500 euro per jaar heffen op masten en pylonen. “Want masten en pylonen verstoren het landelijk karakter van onze gemeente", zegt schepen van Financiën Bruno Tuybens (VoorZwalm).  

De gemeente Zwalm wordt gekenmerkt door zijn landelijk karakter. “Masten en pylonen verstoren dit landelijk karakter. De aanwezigheid van ruim 25 masten en pylonen op het grondgebied van de gemeente heeft een substantiële invloed op de aantrekkingskracht van Zwalm als woonomgeving en toeristische bestemming. Naast de visuele hinder is er de perceptie van het bestaan van een gezondheidsrisico in de omgeving van deze masten en pylonen. Het invoeren van een belasting op masten en pylonen is dan ook gerechtvaardigd. De belasting zal wellicht ook een ontradend effect kennen, in de mate dat geen nieuwe masten en pylonen zullen worden geplaatst, en de eigenaar zal motiveren om het nut van deze masten en pylonen op een andere wijze te organiseren”, meent Bruno Tuybens.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Peter Tijdgad

    Dus telkens als er betaald wordt verstoord het niet meer als ik goed begrijp ! Wat een nonsens