Handrem niet opgetrokken en gebotst: jonge bestuurster krijgt 15 dagen rijverbod

Illustratiebeeld - De jonge bestuurster moest in de politierechtbank komen uitleggen waarom ze de politie niet verwittigde na de botsing.
thinkstock Illustratiebeeld - De jonge bestuurster moest in de politierechtbank komen uitleggen waarom ze de politie niet verwittigde na de botsing.
Een 22-jarige bestuurster uit Zwalm heeft zich in de politierechtbank moeten verantwoorden voor een aanrijding met blikschade en vluchtmisdrijf. De jonge vrouw parkeerde zich op de parking aan de Bevegemse Vijvers in Zottegem, maar vergat haar handrem op te trekken en botste tegen een andere auto.

“Ze belde de politie niet, maar parkeerde haar wagen gewoon wat verderop. ’s Avonds reed ze gewoon naar huis”, schetste de procureur. De advocate van de bestuurster vroeg aan de rechter om rekening te houden met de bijzondere situatie van haar cliënte. “Kort voor de feiten werd ze twee keer slachtoffer van een verkeersongeval waar ze zelf niets aan kon doen. Samen met nog andere factoren legde dat een financiële druk op het gezin. Daardoor panikeerde mijn cliënte en heeft ze niet gedaan wat juist was.”

De politierechter vond dat de bestuurster net omdat ze zelf al slachtoffer was, anders had moeten reageren. Toch toonde ze begrip voor de moeilijke financiële situatie van het gezin. De bestuurster kreeg een boete van 1.720 euro, maar moet maar 520 euro effectief betalen. Haar rijbewijs moet de Zwalmse vijftien dagen inleveren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.