Gemeente regulariseert zonevreemde activiteiten met GRUP

Erwin Eeraerts uitbater van jeugdverblijf Oud Klooster.
Ronny De Coster Erwin Eeraerts uitbater van jeugdverblijf Oud Klooster.
Met de opmaak van een Gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) gaat het gemeentebestuur enke zonevreemde activiteiten op haar grondgebied regulariseren. Het gaat om vzw jeugdverblijf Oud Klooster, begeleidingstehuis Ruyskensveld en basisschool Het Groene Lilare.

Vzw jeugdverblijf Oud Klooster is een moderne, ruime groepsaccomodatie die zich voornamelijk richt op lagere scholen, jeugdverenigingen en vakanties voor personen met een beperking. Het jeugdverblijfscentrum bevindt zich in een voormalige parochiale school die zich situeert naast de pastorijwoning op het einde van de Brouwerijstraat in Dikkele. Ruyskensveld campus Zwalm is een begeleidingstehuis dat kinderen en jongeren de kans geeft om zich opnieuw te leren integreren in onze samenleving. Het Groene Lilare tenslotte is een basisschool met ongeveer 90 schoolgaande kinderen tussen 2,5 jaar en 12 jaar en vijf fulltime en drie deeltijdse leerkrachten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.