Expo over de toekomst van de Zwalmse parochiekerken

De expo vindt plaats in de kerk van Dikkele
HLN De expo vindt plaats in de kerk van Dikkele
Enkele masterstudenten van de KU Leuven faculteit Architectuur campus Sint-Lucas in Gent houden op woensdag 29 mei een expositie over de toekomst van de Zwalmse parochiekerken. 

Vanuit KU Leuven faculteit Architectuur (campus Sint-Lucas in Gent) deden wij, masterstudenten, het voorbije semester een ontwerpend onderzoek rond de toekomst van alle parochiekerken in Zwalm. Daarbij werden uiteenlopende urgenties en potenties in de kerken en dor​pen onderzocht en op een creatieve manier omgezet in een ontwerpvoorstel voor neven- of herbestemming van de verschillende parochiekerken die Zwalm rijk is. Deze ontwerpopdracht is louter onderzoekend bedoeld en gebeurde met medeweten van het gemeentebestuur van Zwalm", zegt Joris Capiau. 

Op woensdag 29 mei houden de masterstudenten hierover een expositie in de parochiekerk van Dikkele. Alle werken over de verschillende kerken worden er tentoongesteld tussen 16 en 20 uur. De tentoonstelling is vrij toegankelijk.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.