Dronken vrouw drinkt biertje na ongeval

DRIE LICHTGEWONDEN NADAT BESTUURSTER ACHTERAAN INRIJDT OP BELBUS

De vrouw reed achteraan in op de belbus in de Klossestraat in Zwijnaarde.
Foto JVK De vrouw reed achteraan in op de belbus in de Klossestraat in Zwijnaarde.
Een stomdronken vrouw had nog dorst nadat ze met haar auto achteraan was ingereden op een stilstaande belbus. Terwijl de buschauffeur in de Klossestraat in Zwijnaarde uitstapte om foto's te nemen, waggelde ze volgens ooggetuigen naar de andere kant van de auto en opende ze een blikje bier.

Het ongeval gebeurde rond half drie vlak voor de werken in de Klossestraat, in de richting van De Pinte. Op dat moment stond een belbus van vervoersmaatschappij De Lijn, met vier reizigers aan boord, stil voor de rode verkeerslichten. "Opeens voelden we een enorme klap", zegt de buschauffeur. Een vrouw had de stilstaande bus te laat opgemerkt en probeerde nog langs links uit te wijken. Maar daar slaagde ze dus niet in.

Bijna twee uur wachten

Wat daarna gebeurde, was hallucinant. "De chauffeur wilde foto's nemen van het ongeval en we zagen de vrouw uitstappen", zegt reiziger Rita (68), die samen met haar 86-jarige vriendin op de bus zat. "Ze had duidelijk veel te veel gedronken en waggelde naar de deur aan de passagierskant. Daar pakte ze een blikje bier en dronk ze het uit. Ongelofelijk. Gelukkig zaten mijn vriendin en ik vooraan op de bus. Op die manier zijn wij niet gewond geraakt. Maar het duurde lang vooraleer de politie hier was. We staan hier toch al ruim anderhalf uur te wachten vooraleer we weg kunnen."

Patiënte in bus

Bij het ongeval raakten naast de aanrijdster nog twee buspassagiers lichtgewond. Een van hen was een pijnpatiënte die juist terugkwam van het ziekenhuis. Toen de politie de aanrijdster, die een flesje cola had gekregen om te bekomen en in de graskant neerzat, vroeg om een ademtest af te leggen, raakte ze slechts met de grootste moeite en dankzij haar schoonzoon recht. "Inderdaad, ze heeft jammer genoeg wat gedronken", zei haar dochter. "Ze was vermoedelijk op weg naar huis. Ze heeft dit ongeval ook niet gewild." De aanrijdster moest haar rijbewijs afgeven en kon zich daarna laten verzorgen in het ziekenhuis. Het ongeval veroorzaakte daarnaast ook de nodige verkeershinder. Een interventieploeg van de politie moest het verkeer beurtelings laten passeren langs het ongeval.