Chauffeur zwaargewond na frontale botsing met tractor

De bestuurder moest uit de verhakkelde bestelwagen ontzet worden door de brandweer.
Ronny De Coster De bestuurder moest uit de verhakkelde bestelwagen ontzet worden door de brandweer.
Op de Latemdreef, de weg van Oudenaarde naar Zottegem in Zwalm, is gisterenochtend een zwaar verkeersongeval gebeurd met een landbouwtractor en een bestelwagen.

Gisterenochtend reed een bestelwagen op de Latemdreef in de richting Oudenaarde, toen hij net voor de bocht aan de kerk van Sint-Maria-Latem links van de weg afweek. Het kwam tot een frontale botsing met een landbouwtractor.


Teams van brandweerposten Zottegem en Gavere snelden ter plaatse om de chauffeur uit de helemaal verhakkelde bestelwagen te bevrijden. Het duurde ruim een half uur om de man te ontzetten. Hij was vooral zwaargewond aan de benen.

De bestelwagen reed frontaal in op de landbouwtractor.
Ronny De Coster De bestelwagen reed frontaal in op de landbouwtractor.

Weg lange tijd afgesloten

De chauffeur van de bestelwagen werd naar het Algemeen Ziekenhuis Sint-Elisabeth in Zottegem gebracht. Hij verkeerde niet in levensgevaar.


Volgens de eerste vaststellingen was de chauffeur ingedommeld toen zijn auto over de middenlijn reed. De bestuurder van het landbouwvoertuig kwam er met de schrik vanaf. De ravage op de plaats van het ongeval was zo groot, dat politie en brandweer de Latemdreef lange tijd in beide richtingen afsloten voor alle verkeer. (DCRB/FEL)