Zwaar verkeer moet over fietspad op te kleine rotonde

De rotonde aan de Pastoor Pitetlaan en de Professor Scharpélaan is veel te klein. Bussen van de Lijn of vrachtwagens nemen in hun draai een hoek van het fietspad mee. Wie op dat moment daar fietst, wordt van de weg gemaaid.

"Eind 2017, begin 2018 zal deze rotonde worden aangepakt", reageert burgemeester Willy Michiels. "Het is de laatste fase van de werken van Aquafin, die binnenkort beginnen. We plannen een verschuiving van het rond punt en het zou ook groter worden. Het zwaar verkeer kunnen we niet wegnemen, want dit is een hoofdas tussen Aarschot en Werchter. We denken na over een strook die het verkeer wat zou afzwakken."

"Elke dag heerst chaos op dit kruispunt, maar juist omdat alles hier stilligt vlak voor en na schooltijd, gebeuren er bijna geen ongelukken", zegt Connie Van Waelderen, directrice van de Vrije Basisschool 't SJIBke.

De parking van de sporthal de Tumkens, 100 meter verderop, is ook een gevaarlijk punt. "Die parking staat bomvol wanneer de scholen bijna uit zijn", zegt Van Waelderen. "Als die auto's tegelijk de parking verlaten, kruisen ze de fietsers die uit de richting van Aarschot komen. Hier zijn al meerdere aanrijdingen geweest." Michiels beaamt dit. "De wijkagent zal er vaker op toezien." (VDWT)

Enkele scholieren steken over aan de rotonde aan de P. Pitetstraat en Prof. Scharpélaan.
Bollen Enkele scholieren steken over aan de rotonde aan de P. Pitetstraat en Prof. Scharpélaan.