Zutendaal geeft subsidie aan ‘jachthoornblazers’

Jachthoornblazer in Zutendaal
Van Galen Jachthoornblazer in Zutendaal
De gemeente Zutendaal gaat een subsidie geven aan de Jachthoornblazers De Gezellen van Sint-Hubertus. Burgemeester Ann Schrijvers (ZVP) gaf tijdens de gemeenteraad eerder deze week te kennen dat het om een eenmalige en uitzonderlijke subsidie van 3.500 euro gaat.

De leden van de Jachthoornblazers De Gezellen van Sint-Hubertus zijn sinds kort erkend als immaterieel erfgoed, als enige Limburgse vereniging. Volgens de burgemeester kunnen we alleen maar toejuichen dat de jachthoornblazers niet alleen actief zijn tijdens de slipjacht en de Sint-Hubertusfeesten maar ook buiten de gemeenten. “Op deze manier worden Zutendaal en Wiemesmeer gepromoot”, klinkt het. Omdat de leden nieuwe uniformen willen kopen – één exemplaar kost 700 euro – treedt het gemeentebestuur eenmalig bij. De vijf uniformen die met de 3.500 euro kunnen worden aangekocht blijven eigendom van de gemeente.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.