Varkenspest in de Ardennen zet bivak
Limburgse jeugdgroepen op de helling

Bivakkamp
Xavier Lenaers Bivakkamp
Jeugdbewegingen die voor hun jaarlijkse bivak naar de Ardennen zouden trekken, moeten naar andere regio’s uitwijken door de uitbraak van Afrikaanse varkenspest. Zij kiezen nu massaal voor Limburg, maar zo laat nog een plaatsje vinden, blijkt haast onmogelijk.

“Ik kreeg al 8 aanvragen van jeugdbewegingen, maar ik heb ze allemaal moeten teleurstellen. Alles is hier in juli en augustus volzet”, zegt Bart Verstappen, de coördinator voor de kampen die in bossen van de gemeente doorgaan. “Ik heb hen nog proberen uit de nood te helpen door te zoeken naar private eigenaars die nog een weiland ter beschikking hebben voor de zomer”, vervolgde hij. “Ook daar vang ik bot, de boeren kunnen geen weides vrijmaken. Ze hebben er nog vee lopen of de weide is te klein om grote groepen van 100 tot 150 kinderen en jongeren in een tentenkamp onder te brengen.” Zutendaal telt op Stelebos, Roelerheide, Stevoorde en de Bezoensberg 13 bivakplaatsen, en die liggen allemaal in de bossen. “We zijn volgeboekt”. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.