Twintiger toont rechter gekwetste vinger nadat hij jonge vriendin sloeg: toch effectieve celstraf
van 18 maanden

De strafrechtbank in Tongeren legde een effectieve celstraf op voor het herhaaldelijk partnergeweld
Sebastien Smets - Photonews De strafrechtbank in Tongeren legde een effectieve celstraf op voor het herhaaldelijk partnergeweld
D. (26) uit Zutendaal is veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden omdat hij op 16 december 2018 zijn 19-jarige echtgenote en de moeder van zijn twee kinderen zwaar aanpakte. De man werd al tweemaal eerder veroordeeld voor gelijkaardige feiten.

Volgens de strafrechtbank in Tongeren bevindt het slachtoffer zich in een vicieuze cirkel van geweld vanwege haar echtgenoot. D. zelf beweerde dat hij zich zelf moest verdedigen tegen een aanval van zijn jonge echtgenote. “In vergelijking met de verwondingen van zijn echtgenote, die geattesteerd werden door een arts in het ziekenhuis, het relaas dat het slachtoffer deed bij de politie en de foto’s in het strafdossier, is de kwetsuur aan zijn vinger dermate wel érg licht”, oordeelde de strafrechter.

De man werd eerder al tweemaal veroordeeld voor partnergeweld. De laatste keer was slechts enkele maanden voor de feiten in december vorig jaar. “Uit de kwetsuren van het slachtoffer blijkt dat beklaagde zijn agressie niet onder controle krijgt.” De celstraf die opgelegd werd aan de vader van 2 jonge kinderen is effectief. Naast de celstraf moet D. ook een boete van 800 euro betalen.