Lagere scholen Zutendaal houden
een klimaatcongres op kindermaat

De lagere scholen uit Zutendaal stappen niet zoals hier in Genk op in een klimaatmars. Ze organiseren in samenwerking met de gemeente een klimaatcongres waar de jongens en meisjes concrete acties en ideeën voorstellen voor het klimaat.
Karolien Coenen De lagere scholen uit Zutendaal stappen niet zoals hier in Genk op in een klimaatmars. Ze organiseren in samenwerking met de gemeente een klimaatcongres waar de jongens en meisjes concrete acties en ideeën voorstellen voor het klimaat.
Ook kinderen uit het lager onderwijs willen hun stem laten over het klimaat en ze komen ook met ideeën om iets te doen tegen de opwarming van de aarde. Op donderdag 9 mei aanstaande krijgen de jongens en meisjes van de vijfde en zesde leerjaren van alle lagere scholen in Zutendaal hiertoe de kans. Die dag nemen ze deel aan een klimaatcongres, een initiatief van schepen van milieu Marina Seurs, de milieudienst van de gemeente en de lagere scholen. 

Interactief

Zo gaan de kinderen een filmpje opnemen van wat in Zutendaal al is gedaan voor het klimaat.Het wordt geen schoolse dag waarop les over het klimaat wordt gegeven. Integendeel, de kinderen doen mee aan een quiz waarmee ze hun kennis over het klimaat kunnen testen. Verder maken de kinderen een klimaatlied dat aan het ende van het congres laten horen. Er is een panelgesprek voorzien met de schepen, de milieuambtenaar, leraren van de scholen en de kinderen. “We willen ook luisteren naar de kinderen. Ze hebben ook goeie voorstellen”, aldus de milieuambtenaar Frans Beckers. Een laatste hoogtepunt van is dat met de kinderen een klimaatfoto wordt getrokken. “We houden een interactief congres waarop de kinderen niet enkel meedenken maar ook op de proppen komen met concrete acties en voorstellen.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.