As, Zutendaal en Lanaken aan de
slag voor een korte voedselketen

Frans Beckers, de milieuambtenaar voor de gemeente Zutendaal, bij de bloesems in het voedselbos.
Karolien Coenen Frans Beckers, de milieuambtenaar voor de gemeente Zutendaal, bij de bloesems in het voedselbos.
Lanaken, As en Zutendaal hebben een dossier ingediend voor de ontwikkeling van het platteland, om de landbouw te stimuleren. “We willen de afstand tussen de producenten van voeding en de consumenten zo klein mogelijk houden”, zegt Frans Beckers, de milieuambtenaar voor de gemeente Zutendaal.  “Zo verkleint de ecologische voetafdruk van de Limburgse gemeentes.”

De drie partners achter het project hebben besloten om een gespecialiseerd bureau in de arm te nemen. “Dat gaat een strategie uitwerken om zoveel mogelijk mensen en instanties bewust te maken van het nut van zo’n korte voedselketen, waarbij het voedsel geen grote afstanden aflegt van producent en consument”, werpt Frans Beckers op. “Communicatie is hierbij heel belangrijk.” Concrete acties zijn er nog niet, maar wel al een aantal ideeën om lokale landbouw te steunen. Zo wordt gedacht aan een markt met plaatselijke producten.  
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.