Albanees die op politie schoot aangehouden voor poging doodslag

De cannabisplantage werd ontdekt in Zutendaal aan de Kempenseweg.
Mine Dalemans De cannabisplantage werd ontdekt in Zutendaal aan de Kempenseweg.
De Albanees die dinsdag op de politie schoot toen zij wilden overgaan tot een inval, is aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. De man verbleef nog maar twee maanden in ons land en was verantwoordelijk voor de bewaking van de wietplantage in Zutendaal.

Politie en parket vielen dinsdagochtend op zes adressen binnen in het kader van een drugsonderzoek. Eén van die adressen lag aan de Kempenseweg in Zutendaal. Toen zij ‘s morgens wilden binnenvallen, schoot er plots iemand richting de agenten.

Niemand raakte gewond, en de verdachte kon worden opgepakt. In de woning werd een plantage ontdekt met een achthonderdtal planten. In totaal werden bijna 4.000 planten onderschept. In totaal werden er zes mensen opgepakt, bijna allemaal Albanezen. 

Intussen blijkt dat Limburg steeds vaker bendes uit Oost-Europa over de vloer krijgt die zich met drugs bezig houden. Zo ook in Nederlands-Limburg. De opdrachtgevers wonen vaak in het Brusselse en laten dan familieleden of kennissen vanuit het thuisland overkomen om hier te komen ‘werken’. In de praktijk moeten ze dan tal van klusjes doen in het circuit.

De cannabisplantage werd ontdekt in Zutendaal aan de Kempenseweg.
Mine Dalemans De cannabisplantage werd ontdekt in Zutendaal aan de Kempenseweg.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.