Zwerfkattenvangers gezocht

Zulte zoekt vrijwilligers om zwerfkatten op te vangen.
thinkstock Zulte zoekt vrijwilligers om zwerfkatten op te vangen.
De gemeente Zulte is op zoek naar vrijwilligers die zwerfkatten willen vangen. De kosten van het onderzoek en de sterilisatie van de zwerfkatten worden gedragen door het gemeentebestuur.

“Al bijna vijftien jaar werkt Zulte samen met de vzw Dier onder Dak aan het zwerfkattenprobleem”, zegt schepen van dierenwelzijn Frederic Hesters (Open Zulte). “Dit is zeer intensief. Daarom lanceren we een oproep naar vrijwilligers die zwerfkatten willen vangen. Het is de bedoeling dat ze kooien zetten om de zwerfkatten te vangen en ze daarna naar een dierenarts te brengen, in samenspraak met Dier onder Dak. De dierenarts controleert de gezondheid van de katten en steriliseert of castreert de dieren. Nadien worden de katten teruggeplaatst waar ze gevangen werden. ”

Wie zich kandidaat wil stellen kan contact opnemen via 09/243.14.07 en milieu@zulte.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.