Wandelpad tussen sporthal en gemeenteschool is klaar

Tussen de gemeenteschool en de sporthal in Zulte is een wandelpad aangelegd. "Zo kunnen de kinderen veiliger naar school stappen", zegt schepen Michaël Vandemeulebroecke (Open Zulte).

"Tussen de inrit naar de gemeenteschool in de Waalstraat en de ingang van de sporthal werd een veilig en voldoende breed wandelpad aangelegd waarmee meteen ook de volledige wandelverbinding gerealiseerd is tussen de Waalstraat en de Kastanjelaan", zegt schepen Vandemeulebroecke. "Het wandelpad is anderhalve meter breed en wordt van de voorliggende parkeerstroken afgescheiden door plantvakken waarin in het najaar een haag, bodembedekkers en enkele boompjes zullen worden aangeplant. Ter hoogte van de schoolingang is een extra parkeerplaats voor mindervaliden en aan de ingang van de sporthal zijn vijf lange fietsbeugels aangebracht. De totale kostprijs van de werken is 55.000 euro."

"In september wordt nog een extra zebrapad aangebracht in de Nijverheidsstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Kanstanjelaan. Op die manier wordt ook de verkeerssituatie geoptimaliseerd voor de wandelaars en fietsers die vanuit de Nijverheidsstraat en Anglo de sporthal en de school willen bereiken."

Het voetpad aan de gemeenteschool van Zulte.
Anthony Statius Het voetpad aan de gemeenteschool van Zulte.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.