Vijf extra AED-toestellen aan sport- en jeugdlokalen

Schepen Olivier Peirs en gemeenteraadslid Pieter Verhalle.
rv Schepen Olivier Peirs en gemeenteraadslid Pieter Verhalle.
In Zulte werden vijf extra AED-toestellen geplaatst aan verschillende sport- en jeugdaccommodaties. Dit gebeurde op voorstel van gemeenteraadslid Pieter Verhalle.

Een automatisch externe defibrillator of AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. In Zulte werden op vraag van gemeenteraadslid Pieter Verhalle (Open Zulte) eind vorig jaar enkele nieuwe locaties aan voor deze AED-toestellen gekozen. Op initiatief van sportschepen Olivier Peirs (GVZ) werden deze onlangs geplaatst. 

De vijf locaties die Pieter Verhalle aankaartte zijn de turnzaal Jozef Heyerick, voetbalcomplex Tuinwijk, Olsene Sportief, de Waalmeers en Domein De Raveschoot. De gemeente zal nu onderzoeken hoe de gebruikers van deze accommodaties verder gemotiveerd kunnen worden om cursussen over het correct gebruik van deze AED-toestellen te volgen. In november organiseert men alvast gratis cursussen reanimeren en defibrilleren in samenwerking met Rode Kruis afdeling Zulte. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Katty Yde

    Op Kme Machelen mag er ook 1 komen vind ik, word toch daar meest aan sport gedaan