Vierde keer in zes jaar auto in vitrine Knap's

BESTUURDER DIE ONGEVAL VEROORZAAKTE OP DE VLUCHT

De wagen steekt in de vitrine van kledingwinkel Knap's.
Foto Eeckhout De wagen steekt in de vitrine van kledingwinkel Knap's.
Voor de vierde keer in zes jaar tijd is een auto in de etalage van kledingwinkel Knap's in Olsene gereden. Dit keer waren het geen ramkrakers, maar een 23-jarige vrouw die met haar wagen was aangetikt door een andere auto. De aanrijder sloeg op de vlucht.

Het ongeval gebeurde om 18.15 uur op het kruispunt van de Centrumstraat en de Grote Steenweg in hartje Olsene. "Ooggetuigen zagen een bestuurder vanuit Deinze komen en in de richting van Zulte rijden op de steenweg", zegt winkeluitbater Erik Haeck. "Op het laatste moment bedacht hij zich en reed hij achteruit om af te slaan in de Centrumstraat."

Dokter

Net op dat moment kwam Annelou Meskens - een 23-jarige dokter in spe uit Astene, die terugkwam van haar stage - met haar auto vanuit Zulte aangereden. Ze kon de andere wagen door zijn vreemde manoeuvre niet meer ontwijken, waardoor haar wagen in de richting van de kledingwinkel werd gekatapulteerd.


"Gelukkig botste ze eerst tegen twee paaltjes die voor de winkel staan, anders had haar volledige wagen in de winkel gezeten en waren de gevolgen nog erger geweest", zucht de eigenaar.


De andere bestuurder stapte volgens ooggetuigen uit om de schade aan zijn wagen op te meten, maar reed dan gewoon weg. "Gelukkig konden enkele getuigen nog de nummerplaat van de man noteren. De kerel wordt nu opgespoord", vertelt politiewoordvoerster Julie Van den Heede.


Meskens bleef ongedeerd, maar was zwaar onder de indruk. "Voorlopig denken we dat ze er niks aan over houdt. Morgen zullen we meer weten", vertelt haar papa, die ter plaatse kwam. "Maar als dokter in spe zal ze het zelf wel kunnen inschatten. Een groter probleem zal zijn om haar weer achter het stuur te krijgen. De schrik zal er wel in zitten."


Zaakvoerder Erik Haeck krabde zich gisteravond alweer ferm achter de oren. Opnieuw sneuvelt een vitrine van zijn winkel. Eerder gebeurde dat na drie brutale ramkraken in 2009 en 2013. "Het is niet te geloven", reageert hij. "Ik denk niet dat er al veel mensen zo veel ongeluk hebben gehad. Maar je ziet dat de paaltjes, die een beschermingsmaatregel zijn na de drie ramkraken, toch hun nut bewezen hebben."

Paneel

Nadat de auto getakeld was, plaatste de brandweer een houten paneel in de gesneuvelde ruit om dieven buiten te houden.