Verkiezingen rode draad door Firtelstoet

De meisjes van Chiro Kanjo Zulte aan hun Firtelkar.
Anthony Statius De meisjes van Chiro Kanjo Zulte aan hun Firtelkar.

De aankomende gemeenteraadsverkiezingen vormden de rode draad doorheen de 161ste Firtelstoet. Ook de jeugd waagde zich aan grapjes over de politici met de meest opmerkelijke verkiezingscampagnes. 

Wanneer Zulte Firtelt mag iedereen zich aan een vleugje anarchie verwachten en dat was op zondag 7 oktober niet anders. De gemeenteraadsverkiezingen van volgende week waren een dankbaar onderwerp voor de Zultse verenigingen.

"Dankzij het zonnige nazomerweertje was er meer volk dan vorig jaar", zegt Björn Destoop van het Feest-, Firtel- & Cultuurcomité. "Aan iedere Firtelkar zat er wel een stukje lokale politiek in verweven, bij de een al wat verfijnder dan bij de ander", lacht Destoop.

Ook de jeugd liet de verkiezingen niet zomaar passeren. De jongens en meisjes van Jeugdhuis Knipperlicht reden rond met een toog en een snackbar op hun Firtelkar en brachten een doordeweekse avond in het Knipperlicht naar buiten en daar mocht ook burgemeester Simon Lagrange niet aan ontbreken. De meisjes van Chiro Kanjo Zulte staken al wat meer de draak met de lokale politici en dat deden ze in de vorm van een eigen radioprogramma en heel wat liedjes. 

Verder passeerden ook de Firtelkarren van KSA Zulte, 't Kapittel, de Rossbraüvlechtjes, de Rossbräuknechten, De Waalkarvrienden, de vzw Open Jeugdwerk 20M en Kapelhoek de revue. De Tjolders namen dit jaar een rustpauze, uit respect voor enkele overledenen in hun gezelschap.

De Chiro van Zulte steekt de draak met de opvallende affiche van N-VA Zulte met daarop enkele halfnaakte politici.
Anthony Statius De Chiro van Zulte steekt de draak met de opvallende affiche van N-VA Zulte met daarop enkele halfnaakte politici.
Jeugdhuis Knipperlicht kwam met haar toog naar buiten.
Anthony Statius Jeugdhuis Knipperlicht kwam met haar toog naar buiten.
Ook de reuzen van Zulte mochten niet ontbreken in de stoet.
Anthony Statius Ook de reuzen van Zulte mochten niet ontbreken in de stoet.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.