Van boekbinden tot kantklossen: Ambachtenmarkt zet oude beroepen in de kijker in Gaston Martenszaal

De ambachtslui van Zulte zijn klaar om hun talenten te tonen.
Anthony Statius De ambachtslui van Zulte zijn klaar om hun talenten te tonen.
Voor de Erfgoeddag 2019 organiseert de gemeente Zulte op zondag 28 april een ambachtenmarkt in de Gaston Martenszaal. Van glasjuwelen maken, een draailier bouwen of kantklossen, er komt die dag heel wat aan bod.

Ambachten staan in de schijnwerpers tijdens de 19e editie van Erfgoeddag. “In 2018 lanceerde het gemeentebestuur van Zulte een oproep naar ambachtslui om mee te werken aan de ambachtenmarkt”, zegt cultuurschepen Michaël Vandemeulebroecke (Open Zulte). “De respons op onze oproep was meer dan we hadden verwacht. Zo is er een demonstratie lutherie, het herstellen van snaarinstrumenten, door Elke Verheye en een demonstratie draailierbouw door Marc Reymen. Verder toont Kathleen Everaert hoe je glasjuwelen maakt en met Lieven Van West is er een ambachtelijke smid aanwezig. Bloemschikken doen we met Angelique Schelstraete, kantklossen met Rita Verhenne en Christiane Vandeputte, groenten en planten kweken met Peter Lassuyt, decoupage met Etienne Cornelis en macramé met Monique Buyens. Weven en boekbinden wordt gedemonstreerd door CVO Gent, koudpersen door De Hobby Pers en ten slotte is er Linda Paessens met paracord hondenlijnen en halsbanden. Elke ambachtsman- of vrouw zal zijn of haar verhaal met heel veel enthousiasme en beleving aan de bezoekers vertellen en tonen.”

Iedereen is van 9 tot 17 uur welkom in de Gaston Martenszaal in Zulte. De toegang is gratis. 




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.