Strafvermindering voor man die cafébaas The Roots aanreed

Lotfi A. is door het hof van beroep in Gent veroordeeld tot drie effectieve jaar celstraf voor het aanrijden van de cafébaas van The Roots in Zulte in februari 2014. Dat is twee jaar minder dan in eerste aanleg. "Er zijn te weinig bewijzen," aldus de voorzitter van het hof.


Lotfi A. en zijn vrienden stapten na een nachtje stevig doorzakken binnen in café 'The Roots' in Zulte. De mannen waren onder invloed van drugs en alcohol. Cafébaas Michel V. weigerde hen nog meer alcohol te geven en de mannen begonnen ruzie te zoeken. Het begon in het café zelf, maar zette zich verder op de parking van het café. Op dat moment sloegen de stoppen door bij Lotfi A. Hij nam hij de BMW van zijn vriend Youssef B. en reed in op de cafébaas en dan op Mimoun K., een man die ook betrokken was bij de ruzie. De schade aan beide mannen viel uiteindelijk nog mee: een verbrijzelde knie, een gebroken duim en gekneusde ribben.


In eerste aanleg kreeg de Waregemnaar nog vijf jaar voor zijn buitensporig gedrag, dat gekwalificeerd werd als poging tot moord, maar het hof van beroep in Gent oordeelde dat er te weinig bewijzen zijn. "Er zijn weinig objectieve gegevens over de snelheid waarmee A. reed," klonk het. "Wij aanvaarden dat het niet de bedoeling was om te doden." (LPG)