Rode Kruis Zulte leert reanimeren en defibrilleren

Het Rode Kruis Zulte geeft gratis cursussen animeren en defibrilleren.
thinkstock Het Rode Kruis Zulte geeft gratis cursussen animeren en defibrilleren.
Het Rode Kruis afdeling Zulte en het gemeentebestuur van Zulte organiseren gratis cursussen reanimeren en defibrilleren met een AED-toestel. 

Om mensen met een hartstilstand echt te kunnen redden en dus hartveilig te zijn, moeten omstaanders snel en juist kunnen reageren. Direct reanimeren met een AED-toestel verdubbelt de overlevingskansen van een slachtoffer. Daarom biedt het Rode Kruis-Vlaanderen opleidingen aan, om het AED-toestel te leren gebruiken bij de reanimatie. Ook in Zulte vinden deze cursussen plaats.

AED-opleiding

In de AED-opleiding leren cursisten de vier stappen van eerste hulp, het beoordelen van de toestand van een slachtoffer, het controleren van de ademhaling van een bewusteloos slachtoffer, het alarmeren, het reanimeren en het herkennen en gebruiken van een AED-toestel.

De nieuwe cursussen voor de Zultse inwoners en voor de verenigingen vinden op woensdag 6 november van 19 tot 22.15 uur plaats in het Ontmoetingscentrum Olsene. Inschrijven kan via cultuur@zulte.be door het vermelden van uw naam, rijksregisternummer, geboorteplaats, adres, e-mail en telefoonnummer.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.