Politie zoekt nog steeds getuigen van gewapende overval op Smatch in Zulte

Beeld van een beveiligingscamera.
RV Beeld van een beveiligingscamera.
De politie is nog steeds op zoek naar getuigen van een gewapende overal op de Smatch in Zulte in april vorig jaar. De overval kwam dinsdagavond aan bod tijdens het opsporingsprogramma ‘Faroek’ op VTM. 

De feiten vonden op 13 april 2018 plaats. Een man met een zwarte motorhelm kwam rond 18.55 uur - net voor sluitingstijd - de zaak in de Staatsbaan in Zulte binnengewandeld. Hij was gewapend, en bedreigde beide winkelbedienden met zijn geweer. De dief graaide het geld uit de kassa’s en ging ervandoor. Ondertussen sloegen de bedienden op de vlucht naar de slagerij-afdeling. 

Voor de dader zich uit de voeten kon maken, moest hij met volle macht twee schuifdeuren opentrekken. Samen met een kompaan ging hij er uiteindelijk met een scooter vandoor. 

De scooter zou volgens een getuige een KYMCO kunnen zijn met zijn typerende witte voorkant. Of eventueel een MBK type Stunt.
RV De scooter zou volgens een getuige een KYMCO kunnen zijn met zijn typerende witte voorkant. Of eventueel een MBK type Stunt.

De dader was vermoedelijk een tengere, blanke jongeman van 1.70 meter. Op het moment van de feiten had hij een zwarte capuchon aan. Hij droeg ook een zwarte trainingsbroek met een donkergrijze verticale streep en zwarte sportschoenen met witte strepen, vermoedelijk van het merk Adidas. Hij had ook een opvallende zwarte helm op, met diagonaal een verhoging in het midden en een aerodynamisch schermpje achteraan. Hij was rechtshandig en had een zwart pistool bij zich. 

Heeft u meer informatie over de feiten? Laat het dan weten aan de federale politie via deze link. U kan uw getuigenis ook telefonisch meedelen via het gratis telefoonnummer 0800/30.300. Een operator is 24/7 aanwezig om uw oproep te beantwoorden. Alle oproepen worden geregistreerd.

De scooter zou volgens een getuige een KYMCO kunnen zijn met zijn typerende witte voorkant. Of eventueel een MBK type Stunt.
RV De scooter zou volgens een getuige een KYMCO kunnen zijn met zijn typerende witte voorkant. Of eventueel een MBK type Stunt.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.